FAQ

Pogosta vprašanja

 • Rad bi zaprosil/zaprosila za informativno gradivo o proizvodih EFAFLEX. Na koga naj se obrnem?

  Rad bi zaprosil/zaprosila za informativno gradivo o proizvodih EFAFLEX. Na koga naj se obrnem?

  Na naši spletni strani lahko na povezavi Prodaja zaprosite za informativno gradivo glede naših proizvodov.

 • Kako se dogovorim za posvetovalni termin?

  Kako se dogovorim za posvetovalni termin?

  Na naši spletni strani lahko na povezavi <link si prodaja nase-lokacije.html>Zastopstva s pomočjo vaše poštne številke najdete za vas pristojnega zastopnika EFAFLEXA.

 • So hitrotekoča vrata primerna tudi za zasilne izhode?

  So hitrotekoča vrata primerna tudi za zasilne izhode?

  Praviloma ne. Posamezne aplikacije so bile izvedene, vendar so zelo odvisne od primera uporabe, okolja in lokalnih predpisov. Pred uporabo hitrotekočih vrat za zasilni izhod se je treba o primernosti pozanimati pri proizvajalcu vrat in inštitucijah, ki izvajajo preglede.

 • Kako z uporabo hitrotekočih vrat EFAFLEX varčujem z energijo?

  Kako z uporabo hitrotekočih vrat EFAFLEX varčujem z energijo?

  Kratki odpiralni in zapiralni časi omogočajo zmanjšanje toplotnih izgub med zunanjim in notranjim prostorom na minimalno vrednost. Izvrstne izolacijske lastnosti lamel EFA-THERM pa zagotavljajo, da bodo izgube toplote minimalne, tudi ko so vrata zaprta.

 • Kaj odlikuje hitrotekoča vrata?

  Kaj odlikuje hitrotekoča vrata?

  Hitrotekoča vrata so vratni sistemi, ki so namenjeni predvsem industrijski in komercialni rabi. Predstavljajo nadaljnji razvoj dobro znanih sekcijskih ali rolovrat. Razlike so predvsem v konstrukciji, ki omogoča visoke obratovalne hitrosti in veliko število odpiranj.

 • Ali EFAFLEX vzdržuje tudi vrata drugih proizvajalcev?

  Ali EFAFLEX vzdržuje tudi vrata drugih proizvajalcev?

  Znotraj priporočenih vzdrževalnih sporazumov lahko naš servis prevzame predpisane preglede in vzdrževalna dela za vrata EFAFELEX in vrata drugih proizvajalcev.

 • So vrata EFAFLEX primerna za uporabo v transportni tehniki?

  So vrata EFAFLEX primerna za uporabo v transportni tehniki?

  Vrata EFAFLEX so zasnovana za veliko število odpiranj pri visokih hitrostih, zato lahko veliko pripomorejo k zanesljivemu delovanju zahtevnih avtomatiziranih transportnih sistemov. EFAFLEXOV krmilnik omogoča, da vrata enostavno in zanesljivo vključimo v avtomatizirano logistično okolje.

 • Kako ukrepam pri vratih ACS po trku?

  Kako ukrepam pri vratih ACS po trku?

  Po trku se s pritiskom na gumb krmilja vrata počasi dvignejo. Iztirjeni spodnji del vratnega krila se pri dvigu skozi vodila avtomatsko namesti v prvotni položaj. Pravilno vpetje vratnega krila se samodejno preveri. Vrata se zaprejo in vzpostavi se običajni režim obratovanja.

 • Rad bi videl/videla že montirana vrata EFAFLEX. Je to mogoče?

  Rad bi videl/videla že montirana vrata EFAFLEX. Je to mogoče?

  Imate dve možnosti. Lahko nas obiščete na enem izmed številnih sejmov – informacije o sejmih, na katerih nas lahko najdete, so objavljene na naši spletni strani na povezavi <link si prodaja sejmi.html>Sejmi. Z našim zastopnikom pa si lahko vrata, ki jih uporablja katera izmed številnih zadovoljnih strank, tudi ogledate.

 • Kako lahko hitrotekoča vrata EFAFLEX delujejo tako hitro in brez obrabe?

  Kako lahko hitrotekoča vrata EFAFLEX delujejo tako hitro in brez obrabe?

  Razlogov za to je več: nadzor pospeševanja in zaviranja z uporabo frekvenčnega pretvornika, uravnoteženje vratne plošče z vzmetmi ali s protiutežjo, vodenje vratne plošče v spirali EFAFLEX pri vratih serije S. To so zgolj trije primeri.

 • Ali lahko vrata EFAFLEX oblikujete v barvah našega podjetja?

  Ali lahko vrata EFAFLEX oblikujete v barvah našega podjetja?

  To je odvisno od tipa vrat. Praviloma se lahko vrata barvno povsem prilagodijo vašim zahtevam. Tako se lahko na primer lamele vrat serije EFA-SST prašno barvajo v kateri koli barvi iz sistema RAL.

 • Kaj predstavlja gepard v logotipu podjetja EFAFLEX?

  Kaj predstavlja gepard v logotipu podjetja EFAFLEX?

  Gepard je najhitrejša kopenska žival, hitrost in estetiko povezuje na svojstven način in s tem odlično povzema lastnosti hitrotekočih vrat EFAFLEX.

 • Ali so hitrotekoča vrata EFAFLEX na voljo tudi v posebnih izvedbah (npr. v protieksplozijski izvedbi, v izvedbi, odporni na preboj laserskega žarka skozi vratno krilo)?

  Ali so hitrotekoča vrata EFAFLEX na voljo tudi v posebnih izvedbah (npr. v protieksplozijski izvedbi, v izvedbi, odporni na preboj laserskega žarka skozi vratno krilo)?

  EFAFLEX ponuja posebne rešitve za posebne zahteve. Tako so na primer vrata EFA-SST dobavljiva v izvedbi, ki izpolnjuje vse standarde za obratovanje v eksplozijsko ogroženih prostorih. Prav tako nudimo posebno izvedbo vrat EFA-SST, ki so odporna na preboj laserskega žarka in ustrezajo predpisom za tovrstno okolje.

 • Kaj pomeni Crash System?

  Kaj pomeni Crash System?

  Crash System preprečuje poškodbe pri trkih. EFAFLEX vam, odvisno od tipa vrat, ponuja dve izvedbi:


  1. EFA-ACS: Active Crash System se uporablja pri vratih serije S. Ob trku se spodnji modul vratnega krila izpahne iz vodil do višine 100 cm. Vratno krilo se nato z zmanjšano hitrostjo dvigne v zgornji končni položaj. Spodnji izpahnjen modul se med dvigovanjem samodejno namesti v izhodiščni položaj.


  2. EFA-EAS: Pri tej izvedbi se spodnji del vratnega krila obojestransko izpahne iz vodil. Izpahnjeno zaključno lamelo skupaj z vratnim krilom nato s pomožno ročico enostavno vpnemo nazaj v vodila.

 • Kakšna je razlika med hitrostjo odpiranja in hitrostjo vratnega krila?

  Kakšna je razlika med hitrostjo odpiranja in hitrostjo vratnega krila?

  O razliki med hitrostjo odpiranja in hitrostjo vratnega krila lahko govorimo samo pri dvokrilnih vratih, kot so zgibna vrata. V tem primeru je hitrost odpiranja dvakrat večja kot je hitrost vratnega krila, ker se vratni krili oddaljujeta eden od drugega, vsako s svojo lastno hitrostjo.

 • Kako deluje samodejno odpiranje vrat v sili?

  Kako deluje samodejno odpiranje vrat v sili?

  Ko povlečemo ročico za odpiranje vrat v sili, se vrata samodejno odprejo. Mehanski sistem za samodejno odpiranje sprosti energijo, ki se med spuščanjem vratnega krila shrani v vzmeteh ali protiuteži. Tako je vrata mogoče varno odpreti tudi ob izpadu električne napetosti.

 • Ali izdelujete tudi horizontalno odpirajoča se vrata?

  Ali izdelujete tudi horizontalno odpirajoča se vrata?

  Naša hitrotekoča zgibna vrata iz serije F se odpirajo v horizontalni smeri. Njihova prednost je v tem, da je celotna prehodna višina takoj prosta.

 • Ali je mogoče v moja hitrotekoča vrata EFAFLEX vgraditi običajna vrata za pešce?

  Ali je mogoče v moja hitrotekoča vrata EFAFLEX vgraditi običajna vrata za pešce?

  To je odvisno od tipa vrat. Nekatera naša vrata (npr. EFA-SFT) lahko izdelamo z vrati za osebni prehod, pri drugih tipih vrat (npr. EFA-SST) pa lahko poleg njih prigradimo vrata za osebni prehod, narejena v stilu vratnega krila. Za podrobnejše informacije povprašajte katerega od naših zastopnikov.

 • Kolikšne so maksimalne dimenzije hitrotekočih vrat EFAFLEX?

  Kolikšne so maksimalne dimenzije hitrotekočih vrat EFAFLEX?

  To je odvisno od tipa vrat. Nekatera naša vrata lahko izdelamo tudi s širino 10 metrov in višino 8 metrov.

 • Kaj pomeni U-vrednost ?

  Kaj pomeni U-vrednost ?

  U-vrednost označuje prehod toplote in ima fizikalno enoto W/m2/K. Po standardu EN 13241-1 U-vrednost predstavlja prehod toplote skozi celotna vrata. To pomeni skozi vratno krilo in podboje. Če pomnožimo U-vrednost s svetlo površino vrat (širina x višina) in s temperaturno razliko zraka na obeh straneh vratnega krila, dobimo toplotne izgube (W) skozi odprtino v fasadi, ki jo zapiramo z vrati. Večja kot je U-vrednost, večje so izgube skozi vrata. U-vrednost je odvisna od tipa vrat in velikosti vrat. Zahvaljujoč našim novim lamelam EFA-THERM, dosegajo naša hitrotekoča spiralna vrata EFA-SST U-vrednosti tudi do 0,7 W/m²K (odvisno od izvedbe vratnega krila).

 • Kaj so lamele EFA-THERM?

  Kaj so lamele EFA-THERM?

  Nov tip lamele EFA-THERM je narejen iz poliuretanskega jedra, ki je z obeh strani zaščiteno z aluminijasto ali jekleno pločevino. Poliuretan je odličen izolator, obe zaščitni pločevini pa sta termično ločeni. Takšna konstrukcija lamele je osnova za odlično izolativnost celotnih vrat. Glede na debelino lamel (na voljo so v debelinah 40, 60 in 80 mm) dosežejo vrata odlične izolacijske vrednosti do 0,7 W/m²/K. Lamele EFA-THERM so vgrajena v naša hitrotekoča spiralna vrata iz serije EFA-SST.

 • Kaj so lamele EFA-CLEAR?

  Kaj so lamele EFA-CLEAR?

  Lamele EFA-CLEAR so prosojne lamele iz akrilnega stekla. Tudi te so na voljo v dvostenski in termično ločeni izvedbi, kar prispeva k minimalnim toplotnim izgubam. Lamele EFA-CLEAR so na voljo za naša hitrotekoča spiralna vrata EFA-SST.

 • Kaj dosežemo z izravnavo teže vrat s pomočjo vzmeti ali uteži?

  Kaj dosežemo z izravnavo teže vrat s pomočjo vzmeti ali uteži?

  Vzmeti oziroma uteži pomagajo motorju pri odpiranju vrat. Omogočajo tudi, da se lahko vrata pri izpadu električnega toka odprejo samodejno s potegom ročice.

 • Kaj omogoča uporaba frekvenčnega pretvornika?

  Kaj omogoča uporaba frekvenčnega pretvornika?

  Frekvenčni pretvornik omogoča, da vrata v končnih položajih tečejo počasneje. Nadzirani pospeševanje in zaviranje omogočata miren tek vrat in s tem minimalno obrabo sestavnih delov. Vse to pripomore k dolgi življenjski dobi vrat in daljšim servisnim intervalom.

 • Ali se lahko vratno krmilje EFAFLEX integrira v že obstoječa krmilja in regulacijske sisteme?

  Ali se lahko vratno krmilje EFAFLEX integrira v že obstoječa krmilja in regulacijske sisteme?

  Naša krmilja so že opremljena z ustreznimi vmesniki, ki omogočajo popolno integracijo v vaš sistem. Prek teh vmesnikov lahko izvajamo različne krmilne ukaze na vratih ali pa spremljamo njihovo delovanje.

 • Ali je mogoče že obstoječa vrata naknadno opremiti z EFA-SCAN?

  Ali je mogoče že obstoječa vrata naknadno opremiti z EFA-SCAN?

  EFA-SCAN, prvi laserski skener na svetu za uporabo v vratih, se pri novih vratih vgrajuje v njihov podboj. Že obstoječa vrata, ki niso bila predvidena za vgradnjo skenerja, lahko enostavno nadgradite s stebričkom, ki ima vgrajen skener EFA-SCAN. Tako so vrata dodatno zavarovana proti trkom.